Wat doe je als een afdeling `stukloopt’? Als het werk zich opstapelt, er geen grote maar wel vervelende fouten insluipen en de ontevredenheid van de medewerkers groeit? Bunnik koos voor een wisseling van de wacht. Jan is ruim een jaar aan de slag geweest als interim afdelingshoofd Fysiek Domein.

De eerste zorg en actie was het op orde brengen van de stukkenstroom voor bestuurlijke besluitvorming, inclusief de verwachtingen over en weer. Dat gaf rust en bleek ook redelijk simpel: de medewerkers (weer) in hun kracht zetten en de lijnen met de bestuurders openen. Tweede zorg was de capaciteit en de capaciteiten. Bunnik werkt met een compact team. Dat kan als iedereen elkaar goed weet te vinden en op niveau presteert. Dat geldt ook voor het afdelingshoofd. Waar gaten vallen moet je ook zelf aan de bak en dat is voor Jan geen probleem.

Als afdelingshoofd schakel je op meerdere niveaus: je bent er voor je medewerkers, staat je mannetje in het mt, bent een vraagbaak en adviseur voor het bestuur en een luisterend oor voor de inwoners. Die dynamiek is inspirerend. Met vaste hand en een vleugje humor zijn een aantal bakens verzet en kon de afdeling verder met een nieuwe leidinggevende.

Waar gaten vallen moet je ook zelf aan de bak en dat is voor Jan geen probleem.