Om de inzet van financieringsinstrumenten effectief op te pakken, organiseert Rijkswaterstaat samen met ons en KplusV organisatieadvies het verdiepingstraject ‘Slimme financiering voor energie- en klimaatdoelen’. In dit traject gaan we gezamenlijk aan de slag met casussen uit je eigen praktijk. Kansrijke projectideeën ontwikkelen we stap voor stap tot een haalbaar en financierbaar plan.

Opzet training

We starten met een bijeenkomst waarin de succesverhalen uit ons land en de ontwikkeling en beoordeling van businesscases centraal staan. In twee verdiepende bijeenkomsten werken we vervolgens toe naar verschillende financiële oplossingen voor jouw gemeente. Bij al deze onderdelen betrekken we experts, zoals financiers, ontwikkelaars en RVO. Tijdens een slotbijeenkomst presenteren we de uitgewerkte casussen aan een panel met professionals, onder wie een klimaatambassadeur. Hierbij is ook je eigen wethouder uitgenodigd.

Met de casussen richten we ons op drie thema’s:

  • Hoe zet je de financiële middelen van je gemeente en stakeholders slim in om de verduurzaming van je gemeentelijk vastgoed te versnellen?
  • Hoe ontwikkel je collectieve projecten om in de gebouwde omgeving grootschalige energiebesparing of -opwekking te verwezenlijken?
  • Hoe kun je met je eigen locaties duurzame energie opwekken uit bijvoorbeeld zon en biomassa?

 Wanneer

Dit verdiepingstraject beslaat vier dagdelen in de weken 38, 42, 46 en 50. Exacte data en locaties zijn in overleg. Tussen de bijeenkomsten door werk je zelf aan je casussen en kun je ons bereiken met je vragen. Voor deelname vragen we een bijdrage van € 500,- (excl. btw).

Meer weten of aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor de training door een mail te sturen naar het programma Lokale Klimaat Agenda van Rijkswaterstaat: LKA@rws.nl. Er is plek voor 10 deelnemers. Wilt u informatie over de opzet van de training dan kunt u contact met mij opnemen.